Україна

З початку війни Україна отримала 8,5 тисяч тонн медичної гуманітарки


З початку війни Україна отримала 8,5 тисяч тонн медичної гуманітарки

Це сукупна підтримка з 35 країн світу та понад 60 міжнародних та благодійних організацій, медичних установ, іноземних та українських компаній, а також урядів різних країн.

За час воєнного стану Україна отримала 8,5 тисячі тонн медичної гуманітарної допомоги на загальну суму понад 12 мільярдів гривень. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

У МОЗ зазначають, що це сукупна підтримка з 35 країн світу та понад 60 міжнародних та благодійних організацій, медичних установ, іноземних та українських компаній, а також урядів різних держав.

“Уся гуманітарна допомога розподіляється за пріоритетністю. Насамперед – для закриття потреб медичних установ, розташованих у зоні бойових дій та поблизу них, а також тих, які займаються лікуванням поранених. Крім того, у фокусі заклади регіонів з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб”, – зазначили у міністерстві.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Марії Карчевич, МОЗ налагодило співпрацю з волонтерами та благодійниками для координації взаємодії та оперативного забезпечення медичних потреб.

 

Нагадаємо, депутат повідомив про медикаментозну кризу на Херсонщині.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button