Україна

З початку повномасштабної війни в Україні загинули щонайменше 205 дітей

З початку повномасштабної війни в Україні загинули щонайменше 205 дітей

Фото: Командование Сухопутных войск ВСУ

З початку вторгнення військ РФ в Україну загинули щонайменше 205 дітей

Ці цифри не є остаточними, оскільки в деяких регіонах України неможливо отримати точні дані, повідомляють в Офісі генерального прокурора України.

З початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну загинули щонайменше 205 дітей, щонайменше 362 дітей поранено. Про це повідомляють в Офісі генпрокурора України.

Зазначається, що цифри не є остаточними, оскільки в деяких регіонах України неможливо отримати точні дані.

“Згідно з офіційними даними ювенальних прокурорів, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 117, Київській – 107, Харківській – 91, Чернігівській – 54, Херсонській – 43, Миколаївській – 40, Луганській – 36, Запорізькій – 23, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15”, – уточнюється у повідомленні.

Зокрема, 2 березня у Харкові внаслідок обстрілу окупантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба загинула 11-річна дівчинка.

Стало відомо про смерть 13-річної дівчинки 30 березня через травми внаслідок обстрілу в селі Вільхівка Харківської області.

15 квітня у Вишгородському районі Київської області внаслідок детонації вибухового пристрою отримав поранення 17-річний підліток.

Через бомбардування та обстріл збройними силами РФ на території України значно пошкоджено 1018 навчальних закладів, 95 з них зруйновано повністю.

Нагадаємо, голова Запорізької РДА Олег Буряк повідомив про викрадення його неповнолітнього сина. Підлітка викрали ще 8 квітня. Голова РДА намагався самостійно знайти сина, але безуспішно.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button