Події

З початку повномасштабної війни СБУ знешкодила понад 60 злочинних угруповань, я…

З початку повномасштабної війни СБУ знешкодила понад 60 злочинних угруповань, які планували перетворити Україну на транзитера наркотиків до ЄС

Служба безпеки системно протидіє транскордонній злочинності, яка займається контрабандою наркотичних засобів і психотропних речовин та загрожує державній безпеці України.

З початку повномасштабного вторгнення рф СБУ нейтралізувала понад 60 організованих угруповань, які зокрема займалися контрабандою важких наркотиків до Євросоюзу через Україну.

У зловмисників вилучено оптові партії «товару» на майже 2 млрд у гривневому еквіваленті.

Низку важливих спецоперацій СБУ провела щодо учасників російської злочинної організації «Хімпром». За координації спецслужб рф цей наркосиндикат ще з 2014 року намагається розгорнути свою діяльність в Україні.

Злочинна організація характеризується чіткою ієрархічною структурою та безумовним виконанням вказівок своїх керівників, які переховуються від правосуддя у Мексиці.

Розгалужена мережа учасників «Хімпрому» по всьому світу нараховує майже 1 тис. осіб, які щомісяця забезпечують нелегальні прибутки наркокартелю у розмірі понад 2 млн доларів США.

У серпні 2023 року у Київській та Сумській областях СБУ знешкодила «філію» Хімпрому. Серед затриманих – двоє експосадовців підрозділу Національної поліції по боротьбі з наркозлочинністю, які входили до складу російського наркосиндикату.

Зловмисники облаштували на території обох регіонів дві потужні нарколабораторії, які забезпечували промислове виробництво заборонених речовин для продажу в Україні та ЄС.

Video is too big

Back to top button