Україна

З окупованих територій за 10 днів вивезли понад 21 тисячу осіб


З окупованих територій за 10 днів вивезли понад 21 тисячу осіб

Людей вдалося евакуювати з Херсонщини, Харківщини, Запорізької, Донецької, Луганської областей та АР Крим. Майже кожен третій – дитина.

 
За 10 днів з тимчасово окупованих територій України вдалося вивезти понад 21 тисячу українців. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
 
“З тимчасово непідконтрольних територій Херсонщини, Харківщини, Запорізької, Донецької, Луганської областей та АР Крим вдалося евакуювати понад 21 тисячу осіб”, – йдеться у повідомленні.
 
Як зазначається, віце-прем’єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук уточнила, що майже кожна третя з них – дитина.
 
“Зокрема, з Херсона евакуювалось понад вісім тисяч громадян, із Запорізької області – понад дев’ять тисяч”, – уточнила міністр.
 
За її словами, на сьогодні евакуація із прифронтових регіонів і з ТОТ – найнадійніший спосіб убезпечити себе і свою родину.
 
Нагадаємо, 2 серпня Кабмін ухвалив рішення про обов’язкову евакуацію населення Донецької області. Жителів Донбасу вивозять до 13 регіонів.
 
Пізніше стало відомо, що обов’язкову евакуацію можуть поширити на інші області України. Це пов’язано з тим, що об’єкти теплопостачання та електроенергії можуть стати цілями атак російських агресорів.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button