Україна

З окупації вдалося вивезти трьох хлопців та їхні родини


З окупації вдалося вивезти трьох хлопців та їхні родини

Двої хлопців повнолітні, і їх змушували в окупації отримати російські паспорти. А 8-річний хлопчик жив з бабусею, а коли вона померла окупанти оформили його в інтернат.

Україні вдалося повернути з окупації на підкотрольну уряду територію трьох хлопців з Херсонщини. Про це сьогодні, 25 грудня, повідомила пресслужба Херсонської ОВА.

“Дива трапляються. І творять їх люди. У переддень Різдва з окупації вдалося вивезти трьох хлопців та їхні родини. Старші – позбавлені батьківського піклування і виховуються в прийомній сімʼї. Вони вже повнолітні. Тож росіяни змушували їх отримати паспорти РФ і стати на військовий облік. А 8-річний хлопчик жив з бабусею, коли почалася окупація. Жінка померла. І малого помістили в інтернат. Ще трохи – і його могли б віддати в російську сімʼю. На щастя, цього не сталося. Сьогодні хлопці та їхні сімʼї – в безпечному місці. Їм надають необхідну допомогу. Дякуємо Save Ukraine, органам опіки та піклування за повернення дітей”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, влада України має офіційні дані про депортацію майже 20 тисяч дітей до Росії. 
Раніше у Росії заявили, що з початку війни вивезли на свою територію близько 4,8 млн громадян України, з них понад 700 тисяч – діти.

Двох окупаційних суддів судитимуть за депортацію українців із Криму

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button