Україна

З Маріупольського порту вийшли три судна з викраденим металом – мерія


З Маріупольського порту вийшли три судна з викраденим металом - мерія

Маріупольський порт остаточно перетворився на військово-транспортний хаб, повідомляє радник мера міста.

 
З акваторії порту Маріуполь у напрямку російського порту Ростов вийшли три судна, завантажені металопрокатом. Судна транспортують металопрокат, і всіх відключено AIS, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.
 
“З урахуванням відновлення залізниці та організації вантажного руху під прикриттям пасажирського поїзда Маріуполь-Волноваха, можемо остаточно затверджувати перетворення Маріупольського порту на військово-транспортний хаб”, – написав Анрющенко.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, як мінімум, про три кораблі, на яких Росія вивезла вкрадений в Україні метал із маріупольського порту.
 
Заводи Азовсталь та ММК ім.Ілліча, розташовані в Маріуполі, вже звернулися до Офісу генерального прокурора з проханням розпочати кримінальне провадження за фактами крадіжки Росією їхньої продукції.
 
Своєю чергою, співвласник Метінвесту Рінат Ахметов заявив, що компанія SCM вимагатиме від Росії компенсації за те, що вона “цинічно завантажує на свої кораблі українську сталь у Маріуполі”, що є пограбуванням та порушенням міжнародного права.
 
Метінвест: Крадіжка Росією металу – військовий злочин
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button