Україна

З Криму масово їдуть громадяни України – ЗМІ


З Криму масово їдуть громадяни України - ЗМІ

Місцеві жителі продовжують масово залишати контрольований Російською Федерацією півострів.

За останні 12 місяців із окупованого росіянами Криму виїхало понад 20 тисяч громадян України. Люди воліють шукати для себе кращої долі за межами півострова. Про це у вівторок, 27 серпня, пишуть Крим.Реалії з посиланням на кримське відділення міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea.

“В умовах зростаючих обмежень, загроз і окупації кримчани, які мають громадянство України, воліють покинути півострів”, – розповіли кримські активісти.

Вони зауважили, що у новому навчальному році за парти шкіл у Криму сяде майже на 10 тисяч учнів менше, ніж торік. Також вони вказали, що у Криму виставлено на продаж 12 тисяч будинків та 33 тисячі квартир.

Активісти стверджують, що серед тих, хто їде – чимало кримських татар.

“Йдеться про тисячі людей, багато хто їде до Німеччини та Туреччини. Наприклад, чверть усіх заявників, які звертаються до Генерального консульства України у Стамбулі для отримання українських документів, приїжджають саме із Криму”, – вказали в #LiberateCrimea.

Зазначається, що в деяких країнах Європи від початку повномасштабної війни діаспори кримських татар зросли в рази.

“Кремль замовчує ситуацію з міграцією з Криму – офіційна російська статистика показує позитивне міграційне сальдо близько двох тисяч людей. Це переважно трудові мігранти і жителі Росії, які продовжують переїжджати до Криму. Громадяни України ж покидають півострів”, – підкреслили активісти. 

Раніше ЗМІ, що Україна “готує ґрунт” для майбутніх атак на Крим. Шанси на їхній успіх зросли після отримання літаків винищувачів F-16. 

ISW прогнозує, що Крим втратить роль плацдарму для армії Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =

Back to top button