Україна

З фракції «Слуга народу» офіційно виключили депутатку

Народну депутатку Людмилу Буймістер виключили з фракції «Слуга народу». Про це повідомив з трибуни голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляє 1News.

«Прийшла інформація від фракції “Слуга народу”, яка говорить про те, що відповідно до ч. 3 ст. 60 закону Про Регламент  повідомляємо про виключення зі складу депутатської фракції політичної партії “Слуга народу” у Верховній раді 9-го скликання Буймістер Людмилу Анатоліївну», – зачитав Стефанчук.

Про ініціативу виключити Буймістер з фракції повідомляв голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко напочатку жовтня.

За його словами, таке рішення було прийняте через позицію депутатки, що йде в розріз з партійною.

“(вона) не голосувала за закон про олігархів, голосувала червоною кнопкою. Ця кнопка є червоною лінією для нас. Це Людмила Буймістер, мажоритарниця по Києву. Виключення її з фракції, як і її самостійний вихід, не викличе складання мандату. Але я думаю, що це питання маємо ставити на порядок денний”, – зауважив він.

Рішення про виключення Буймістер з фракції було прийняте вчора на засіданні «Слуги народу». Сама вона заявила про те, що відповідне рішення приймалось без її  участі.

Людмила Буймістер була однією з тих, хто голосував проти Закону про олігархів.

Перед тим, як стати народним депутатом, Буймістер працювала в декількох компаніях  нардепа від «Батьківщини» Сергія Тарути.

Back to top button