Україна

З держбюджету виділять 3,3 млрд грн на розвиток ракетного озброєння

З Державного бюджету повинні додатково виділити 3,3 млрд грн на розвиток програми ракетного озброєння України, а також 960 млн грн для Військово-морських сил. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов під час брифінгу, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Кабінетом міністрів, депутатами Верховної Ради буде розглянуто внесення змін до бюджету цього року, і на ракетну програму ще цього року має бути додатково отримано 3,3 млрд грн”, – повідомив Данілов.

Окрім того, він підкреслив, що питання розвитку ракетного озброєння України РНБО розглядала в режимі таємно.

“Єдине, що я можу сказати, що до 2031 року ми повинні витратити на цю програму понад 200 млрд грн. Ми не можемо чекати від наших партнерів, будуть або не будуть надавати те чи інше озброєння. Наше завдання – зробити озброєння власного виробництва”, – додав Данілов.

Секретар РНБО підкреслив, що в Україні є здібності і фахівці для того, щоб розвивати власне ракетне озброєння.

Також він зазначив, що для придбання вкрай необхідних Військово-морським силам технічних засобів РНБО просить Верховну Раду і Кабмін виділити додатково 960 млн грн.

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що Міністерство оборони України розглядає можливості придбання протиракетної системи на кшталт “Залізного купола”.

Back to top button