Україна

З Білорусі можливі ракетні та авіаудари – Генштаб


З Білорусі можливі ракетні та авіаудари - Генштаб

Ворожі війська посилено обстрілюють позиції Сил оборони та мирні населені пункти України.

На Волинському та Поліському напрямках за минулу ніч ситуація суттєвих змін не зазнала. Проте підрозділи збройних сил республіки продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях. Також зберігається загроза завдання ворогом ракетних та авіаційних ударів з території республіки Білорусь. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 9 серпня.

Авіація Росії зосередилася на завдання ударів по військових об’єктах на Донецькому напрямку, на інших ворожі війська обстрілюють позиції Сил оборони і мирні населені пункти. Окупанти вдалися до наступу біля Красногорівки та Авдіївки, але під тиском українських захисників відійшли.

Також наші воїни знешкодили кілька розвідувальних груп загарбників на Донеччині.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу. Вони сковують маневри підрозділів наших військ, щоб не допустити їхнього перекидання на інші напрямки. Зокрема, ворог обстріляв позиції наших військових зі ствольної та реактивної артилерії у районах сіл Катеринівка, Середина-Буда та Мезенівка Сумської області. Вів повітряну розвідку біля Гаю та Шалигіного.

На Харківському напрямку окупанти стріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Соснівка, Дуванка, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Байрак, Старий Салтів, Базаліївка, Коробочкине та Чепіль. Вів повітряну розвідку БПЛА. Завдав авіаційного удару поблизу Верхнього Салтова.

На Слов’янському напрямку противник обстрілював з артилерії райони Бражківки, Карнаухівки, Сулігівки, Нової Дмитрівки, Протопопівки, Адамівки, Залимана, Мазанівки та Долини.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборонну операцію. Активно застосовує авіацію. Завдав авіаудари біля Білої Криниці, Андріївки, Осокорівки та Ольгиного.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів із боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога у багатьох напрямках відмовляється йти в бій і вдається до саботажу.

Раніше радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Збройні сили України можуть оточити російські війська на Ізюмському напрямку. За його словами, захисники успішно просуваються до Ізюма.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button