Україна

З армії РФ дезертують підрозділами – Британія


Моральні проблеми у російських військах настільки значні, що обмежують можливості РФ у досягненні оперативних цілей, повідомляє британська розвідка.

Почастішали випадки відмови цілих російських підрозділів від виконання наказів у війні проти України. Почастішали випадки конфліктів із застосуванням зброї між російськими офіцерами та солдатами, з’ясувала британська розвідка, про що йдеться у щоденному звіті Міноборони Британії 19 червня.

За даними британської розвідки, багато російських військовослужбовців усіх рангів не розуміють цілей війни проти України. Моральні проблеми у російських військах настільки значні, що обмежують можливості РФ у досягненні оперативних цілей, йдеться у доповіді.

Російська влада щосили намагається чинити юридичний тиск на військових-відмовників. Але жорстким репресіям заважає офіційний статус вторгнення, який називається “спеціальною військовою операцією”, а не війною, зазначають британці.
 
Фактори низького морального духу російських військових включають погане керівництво, обмежені можливості ротації підрозділів, дуже важкі втрати, бойовий стрес, погане матеріально-технічне забезпечення та проблеми з оплатою праці, зазначають розвідники з Британії.
 
Міноборони королівства також опублікувало нову карту бойових дій на 19 червня:
 

 
У вечірньому зведенні Генштабу за 19 червня про успіхи окупантів на фронті не повідомлялося. ЗСУ відбили їхню атаку під Бахмутом, на інших напрямах у цій частині фронту російські війська накопичують сили.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button