Україна

З 8 січня в Україні почнуть штрафувати роботодавців

Із 8 січня в Україні почнуть штрафувати роботодавців на 65 тис. грн за статтею 24 Закону «Про рекламу», якщо вони в описі вакансії вказують бажану стать людини – «тільки чоловіків/жінок». Про це йдеться у відповідних змінах до Закону України, пише 1news, посилаючись на Главком.

Заборона на вказування віку кандидатів, пропонування роботи тільки певної статі (окрім специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі) діє ще з 1996 року цим Законом. Але відтепер, із 8 січня, почнуть за це штрафувати у десятикратному розмірі мінімальної зарплати на момент штрафу.

Наразі мінімальна зарплата 6 500, тому роботодавець повинен буде сплатити 65 тис. грн. Якщо мінімальна заробітна плата буде зростати, тоді й зростатимуть штрафи.

Під відповідне правило підпадає будь-яке оголошення про вакансію. За результатами перевірки, якщо є підстави для штрафу, роботодавець вносить кошти до держбюджету за місцем державної реєстрації юридичної особи або ФОП, упродовж 15 днів з отримання розпорядчого документа Держпраці.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі» (№3427).

Back to top button