Україна

Юрій Вітренко доповнив свою декларацію новими компаніями, нерухомістю та автомобілями

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб

Тимчасово виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко вніс виправлення в декларацію про доходи за 2019 рік, задекларувавши компанії на Кіпрі і в Панамі, оренду квартири в Німеччині, автомобіль Tesla дружини Ірини.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – інформує 1NEWS.

Вітренко 21 грудня 2020 року подав декларацію за 2019 рік про доходи та майно як кандидат на посаду заступника міністра енергетики, а 28 грудня 2020 року подав виправлену декларацію за 2019 рік на посаді першого заступника міністра енергетики.

У виправленій декларації Вітренко вказав суборенду з 2017 року квартири в Німеччині площею 298 кв. м, де проживають його діти: дочки Христина і Маргарита і син Григорій.

Крім того, Вітренко задекларував наручний годинник з корпусом з білого золота Patek Philippe Calatrava White Gold Automatic Mens Watch 5296 вартістю 159,8 тис. гривень, власником яких став в січні 2012 року.

Також він додатково вказав в декларації автомобіль дружини Tesla Model X 2017 року випуску вартістю 4,677 млн ​​гривень.

Вітренко задекларував в числі своїх корпоративних прав 20% загального капіталу на 100 тис. гривень консалтингової компанії ТОВ “Ексім Експрес” (Київ, консультування з питань комерційної діяльності та управління, дослідження кон’юнктури ринку та виявлення суспільної думки).

Крім того, Вітренко в числі компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких він є, крім раніше внесеної до декларації ТОВ “Ейвайей секьюритиз” (Київ), додатково вказав ТОВ “Ейвайей Кепітал” (Київ, за тією ж адресою, що і “Ейвайей секьюритиз”), а також компанію з обмеженою відповідальністю Nestras Holding Limited на Кіпрі і акціонерну кампанію Ginger Global SA в Панамі.

Вітренко також додатково вніс до декларації отримані 1,147 млн ​​гривень відсотків від вкладу в Ощадбанку, 3,9 тис. гривень відсотків від вкладу в Приватбанку і 6,2 тис. гривень зарплати за сумісництвом, отриманої на посаді директора в “Ейвайей Кепітал”.

Вітренко у виправленій декларації також вказав грошові активи: 850 тис. доларів готівкою і у дружини 100 тис. доларів готівкою, на рахунках в Ощадбанку – 9,9 млн гривень і 721,9 тис. доларів, на рахунках в Приватбанку – 13 тис. євро .

Також, згідно з виправленою декларації, на рахунках дружини в банку Ліхтенштейну знаходиться 3,8 млн доларів і 702,3 тис. євро, в банку в Великобританії (Лондон) – 43 тис. британських фунтів, в банку в Німеччині – 102,6 тис. євро.

Джерело: Українські новини

Back to top button