Цікаве

Австралія не буде приймати туристів щонайменше до 2022 року: подробиці

Туристична сфера в Австралії зараз перебуває на критичному рівні. Прем’єр-міністр Скотт Моррісон повідомив, що в’їзд до країни іноземців відкриють не раніше 2022 року, повідомляє 1News.

Вже 18 місяців кордони Австралії повністю закриті. Це призвело до найнижчого з часів Другої світової війни показника імміграції. Проте через це значних збитків зазнали місцеві університети, які розраховували на іноземних студентів. Нині ж пріоритетом для влади є повернення кваліфікаційних кадрів та молоді, які нині проживають за кордоном. Після вакцинації 80% населення віком від 16 років австралійці зможуть вільно пересуватися світом. Проте обов’язковим залишиться 14-денний карантин після приїзду в державу.

Після вакцинації 80% населення австралійці зможуть вільно пересуватися світом.

 

Наступним кроком влади стане відновлення міжнародного сполучення. Моррісон вірить, що це станеться у 2022 році. Рада з питань туризму сподівається, що кордони вдасться відкрити хоча б у березні.

Проте туроператори розчаровані такими заявами і повною відсутністю конкретики. До пандемії Австралія отримувала щорічні прибутки від туризму у розмірі 33 мільярди доларів. Нині ж ситуація у сфері критична.

До пандемії Австралія мала мільярдні прибутки від туризму.

 

Туристи ж сподіваються на якнайшвидше відкриття Австралії. Щорічно до Королівського каньйону, Острова кенгуру, Сіднея, Блакитних гір, Великої океанічної дороги приїздили мільйони відпочивальників з усього світу. Найчастіше для відпустки цю країну обирали жителі Західної Європи та Америки.

Звичайно, тури до Австралії важко назвати бюджетними. Лише переліт може сягати кількох тисяч доларів. Проте це не зупиняє охочих побачити на власні очі континент кенгуру та кроликів.

Джерело: AP News

Back to top button