Україна

Канада скерувала в Україну транспортний літак із військовою допомогою – 1News


Фото з відкритих джерел

Допомогу супроводжують фахівці CAF, щоб ознайомити українських військових з функціонуванням та обслуговуванням наданого обладнання

Канада скерувала в Україну транспортний літак із військовою допомогою. Про це повідомляє пресслужба Міноборони Канади.

Збройних сил Канади (CAF) відправили військову допомогу в Україну в рамках продовження та розширення операції UNIFIER.

У Міноборони Канади уточнюють, що “літак ВПС Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази Трентон з вантажем нелетального озброєння для України”.

“Канада непохитно підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Ця допомога ще більше допоможе українським силам безпеки захищатися від загроз Росії та нарощування військ в Україні та навколо неї”, – зазначають у відомстві.

Військова допомога складається із засобів індивідуального захисту, засобів перевезення вантажів, а також засобів ведення спостереження і розвідувального обладнання.

Крім того, допомогу супроводжують фахівці CAF, щоб ознайомити українських військових з функціонуванням та обслуговуванням наданого обладнання.

“З 2015 року Канада надала Україні нелетального озброєння на понад 23 мільйони доларів”, – додають у Міноборони країни.

1News за темою: Оборонне озброєння, евакуація українців та будівництво газопроводу: Чим готова допомогти Польща Україні

Нагадаємо, раніше прем’єр Матеуш Моравецький заявив, що Польща планує передати Україні нове озброєння. Зокрема, йдеться про польський переносний зенітно-ракетний комплекс “Грім”. Також планують передати безпілотні літальні апарати та боєприпаси.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що все озброєння, що поставляється західними партнерами в Україну, необхідно для захисту в разі вторгнення РФ. Глава держави запевнив, що Україна більше не віддасть свої території, “якою б не була ціна цієї справи”.


Джерело

Back to top button