Події

Андрій Костін: Сьогодні світова спільнота має унікальну можливість виступити …

Андрій Костін: Сьогодні світова спільнота має унікальну можливість виступити єдиним фронтом і відповісти на тяжкі міжнародні злочини, скоєні проти довкілля

????Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь онлайн у публічних слуханнях у Європарламенті Робочої групи високого рівня з питань екологічних наслідків війни в Україні.

????Під час свого виступу Генпрокурор вчергове наголосив на важливості захисту довкілля від шкоди, пов’язаної з війною, та покарання відповідальних за цю шкоду.

????Міжнародний суд ООН слушно зазначає, що «довкілля – це не абстракція, а життєвий простір, якість життя і безпосередньо здоров’я майбутніх поколінь, – зауважив Андрій Костін.

????Генпрокурор зазначив, що з початку російської агресії ми стали свідками цілеспрямованих атак на ліси, прісноводні ресурси та морські екосистеми. Крім того, мали місце напади на споруди, які містять небезпечні сили (ядерні об’єкти та дамби).

????Він уточнив, що наразі Україна розслідує 271 провадження щодо воєнних злочинів проти довкілля, серед них 15 – щодо екоциду.

????Сьогодні світова спільнота має унікальну можливість виступити єдиним фронтом і відповісти на ці тяжкі міжнародні злочини, скоєні проти довкілля, – підкреслив Андрій Костін.

????Я щиро вдячний членам Робочої групи за їхні зусилля в цьому напрямі. Переконаний, ми зробимо подальші рішучі кроки для забезпечення відповідальності за величезну шкоду, завдану російською агресією природі в Україні та за її межами, – констатував Генпрокурор.

Back to top button