Україна

День танкістів в Україні отримав іншу назву і дату


День танкістів в Україні отримав іншу назву і дату

Указом глави держави встановлено День танкових військ, який відзначатиметься щороку 14 вересня.


Президент Володимир Зеленський визнав таким, що втратив чинність указ президента Леоніда Кучми Про День танкістів, згідно з яким він відзначався у другу неділю вересня. Замість нього в Україні встановлено День танкових військ, який відзначатиметься щороку 14 вересня. Про це йдеться в указі №574/2023.
 
Рішення поясняється необхідністю вшанувати мужність та героїзм воїнів-танкістів, виявлені в боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткуванням нових військових традицій.
 
В указі Кучми йшлося про “підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України” з урахуванням “бойових заслуг танкістів у роки Другої світової війни” та “виховання воїнів-танкістів Збройних сил України на кращих традиціях попередніх поколінь”.
 
Зазначимо, що у другу неділю вересня день танкістів продовжує відзначатися в країні-агресорі Росії.

Нагадаємо, раніше Зеленський підписав указ, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня. День пам’яті та перемоги над нацизмом будуть відзначати в Україні 8 травня.

Крім того, в Україні офіційно змінилися дати Різдва та ще декількох свят. Президент закріпив святкування Різдва 25 грудня, Дня захисників 1 жовтня та Дня державності 15 липня.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button