Україна

Резніков озвучив переваги формату Рада Україна-НАТО


Резніков озвучив переваги формату Рада Україна-НАТО

Резніков заявив, що в рамках нового формату Україна сидітиме за столом з членами Альянсу на рівних і матиму змогу порушувати важливі питання.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що поява формату Рада Україна – НАТО допоможе підвищити ефективність взаємодії нашої країни з Північноатлантичним Альянсом. Про це повідомляє Military Media Center.

“Я вірю, що це відбудеться і, думаю, про це буде проголошено на саміті у Вільнюсі”, – зазначив міністр.

Як відомо, Рада Україна – НАТО прийде на заміну засіданням Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів оборони. Востаннє засідання відбулось минулого тижня в Брюсселі.

За словами Резнікова, в рамках нового формату Україна сидітиме за столом з членами Альянсу на рівних й матиму змогу порушувати важливі питання та включати їх до порядку денного; брати участь в роботі підкомісій та підкомітетів.

Зокрема, Україна зможе брати участь в як мінімум двох щорічних засіданнях на рівні міністрів оборони країн НАТО.

“Це додає набагато більше суб’єктності, що відповідно дасть нам можливість бути більш ефективними у взаємодії з НАТО”, – наголосив очільник Міноборони.

Нагадаємо, Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував можливе створення Ради Україна-НАТО. За його словами, Україна у майбутньому має стати повноправним членом НАТО, а не просто привілейованим партнером.

Як повідомлялося, у Пентагоні заявили, що Україна матиме власний шлях вступу в НАТО.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button