Україна

Євросоюз не відкрив свої ринки для української картоплі

Єврокомісія відмовила у відкритті ринків для української картоплі. Про це стало відомо під час відеоконференції між співробітниками Мінагрополітики та Єврокомісії, передає інформує 1NEWS з посиланням на «Інфо-Шувар».

Українській стороні порадили гармонізувати європейське та українське законодавство в галузі картоплярства, після чого повернутися до обговорення перспектив української картоплі в Європі.

У минулому сезоні через посуху у Європі недоотримали 30% урожаю картоплі. Лише дві країни мали високі врожаї — Україна та Білорусь.

Професійні виробники картоплі у 2018 р. заклали на зберігання 152 тис. т картоплі, переважну більшість якої реалізували на внутрішньому ринку та експортували до Молдови.

На разі українські картоплярі намагаються отримати від Мінагрополітики європейські директиви в галузі картоплярства, щоб самостійно адаптувати їх до вітчизняних реалій. В Українській асоціації виробників картоплі впевнені, що українська картопля має значно більше шансів потрапити на європейський ринок, із огляду на дію ЗВТ між Україною та ЄС, а, також, розпочатою 2018 р., гармонізацією європейського та українського законодавства.

 

Back to top button