Україна

Європейський інвестиційний банк позичить Україні 50 мільйонів євро на закупівлю вакцин від коронавірусу

Такої домовленості досягнув глава уряду Денис Шмигаль під час візиту до Брюсселю

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хойєр домовилися про виділення 50 млн євро на закупівлю вакцин для населення України та сучасного холодильного обладнання для мережі центрів вакцинації.

Про це інформує 1NEWS.

Зазначається, що сторони сьогодні підписали відповідний лист про внесення змін до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

“Ми не лише якісно модернізуємо летовище, а й очікуємо збільшити пасажиропотік через аеропорт до 56 мільйонів у 2040 році, зокрема за рахунок підвищення технічного оснащення, конкурентоспроможності підприємства, розширення мережі маршрутів та залучення нових авіаперевізників”, — прокоментував укладення угоди Прем’єр-міністр.

Глава уряду під час зустрічі з Вернером Хойєром підкреслив, що Україна високо цінує активну роль ЄІБ у підтримці української економіки, державного та недержавного сектору.

“Сподіваємося, що вже найближчим часом ЄІБ зможе представити новий семирічний мандат зовнішнього фінансування. Ми зацікавлені в розширенні подальшої співпраці, зокрема у сфері фінансування транспорту, енергетичного сектору та міської інфраструктури України”, — сказав він.

Джерело: УНН

Back to top button