Україна

Європейську перспективу України майже третина членів Євросоюзу підтримали – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Болгарія стала восьмою країною, яка підписала відповідну декларацію

Восьмою країною, яка підписала Декларацію про європейську перспективу України, стала Болгарія. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час відеозвернення на своїй сторінці у Facebook.

“Президент України вчора провів в Мюнхені низку важливих переговорів – і з прем’єр-міністром Британії, і з канцлером Німеччини, і з віце-президенткою США, і з прем’єр-міністром Болгарії. Доречі з останнім він підписав декларацію про підтримку Болгарією європейської перспективи України”, – сказав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що це вже восьма така декларація.

“Тобто практично третина членів ЄС вже підтримали офіційно європейську перспективу України”, – додав він.

1News за темою: Київ і Будапешт обговорили підтримку декларації про визнання європейської перспективи України

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Румунії назвало заяву російського МЗС про виведення сил НАТО з країн, які вступили до Альянсу після 1997 року, серед яких Румунія й Болгарія, недоречною та необґрунтованою.

До слова, глава об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі, генерал США Тод Уолтерс, запропонував збільшити кількість військових Альянсу в Болгарії та Румунії. Розширення військового контингенту на східному фланзі блоку пов’язане з нарощуванням Росією військ на кордоні України. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button