Україна

«Європейська солідарність» розробила проект про вільний доступ громадян до якісних вакцин від коронавірусу

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко закликав Верховну Раду ухвалити постанову щодо рівного доступу громадян до якісних вакцин та лікування від коронавірусу. Порошенко з парламентської трибуни наголосив, що від початку пандемії в Україні повністю провакциновано тільки 9 людей, повідомила 1News прес-служба «Європейської солідарності».

фото 1News

«Ще вчора їх було п’ять осіб, а сьогодні – вже 9. В той же час загальна кількість вакцинацій складає трохи більше 11 тисяч. У нас все ще зберігається відстань 5 років до колективного імунітету. І лише 539 тисяч отримали першу ін’єкцію, це менше, ніж півтора відсотка», – зазначив Порошенко.

«Ми на сьогоднішній день відстаємо від Анголи, Бангладеш, Екваторіальної Гвінеї, Зімбабве та багатьох інших країн третього світу», – обурився Петро Порошенко.

«Вакцинація – це наріжний камінь добре відомого антиковідного плану «Європейської Солідарності». Він головний в проекті постанови Верховної Ради, і я дуже дякую усім фракціям, які підписали підписні листи, і ми зібрали 154 підписи. На жаль, з монобільшості ми не маємо жодного підпису. І тим самим є ризик, що вони стануть безвідповідальними співучасниками злочинної бездільності діючої влади», – зауважив лідер «Євросолідарності».

«Зараз вони «цапом-відбувайлом» хочуть зробити міністра Степанова – туди йому й дорога. Але я хочу наголосити, що зрив програми тестування – це відповідальність Зеленського.

Зрив введення нових ліжок в лікарнях з обладнаних киснем – це відповідальність Зеленського. Захист лікарів – це відповідальність Зеленського. І несвоєчасне укладання контрактів на вакцинування – це відповідальність Зеленського», – наголошує п’ятий Президент.

«Отже, ми внесли проект постанови, яким передбачається забезпечення рівного доступу населення до безпечних і якісних вакцин. Визнати неналежним і незадовільним виконання постанови Верховної Ради про заходи протидії поширенню коронавірусу. Відповідальність за фактичний зрив вакцинації, передбачений дорожньою картою», – повідомив Петро Порошенко.

«Якщо треба, ми готові взяти участь в засіданні РНБО і разом, об’єднавшися, зупинити пандемію. Закликаю проголосувати за постанову», – резюмував Петро Порошенко.

Back to top button