Україна

«Європейська солідарність» оскаржить перейменування проспекту Григоренка на Жукова в Харкові

В перейменуванні брали участь ОПЗЖ та Партія Шарія, ймовірну співпрацю яких вдалося зафіксувати на фото кореспонденту 1News

«Європейська Солідарність» буде оскаржувати в суді рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на Жукова. Про це заявила голова Харківської територіальної організації партії, народна депутатка Ірина Фріз, повідомила 1News прес-служба партії.

«Сьогодні відбулось антизаконне дійство в стінах Харківської міської ради. Вчергове попри вимогу фракції «Європейська Солідарність – Харківщина» зняти з порядку денного питання щодо перейменування проспекту Григоренка на маршала Жукова воно було не лише залишене, а й ухвалене руками представників фракцій Блок Кернеса – Успішний Харків, ОПЗЖ, Партії Шарія та «Слуг». Підтримали порушення чинного Закону 57 депутатів міської ради», – констатує Ірина Фріз.

«Європейська Солідарність» подає адміністративний позов про визнання протиправним та скасування рішення Харківської міської ради про перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова», – зазначає Ірина Фріз.

Депутати фракції блокували трибуну з вимогою зняти питання щодо перейменування проспекту Григоренка з порядку денного. Про це повідомив у Facebook голова фракції Олег Абрамичев.

«Позиція нашої партії є категоричною, адже питання декомунізації – це не формальна процедура, це – публічне ставлення українського народу до радянського диктаторського режиму. Намагання мерії знову, вже втретє, повернути проспекту ім’я кривавого маршала є повністю протизаконними, адже відповідно до чинного законодавства жоден об’єкт топоніміки в Україні не може бути названий на честь особи, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління тодішньої Сталінської республіки», – наголосив Абрамичев.

Зазначимо, що вчора, 23 лютого, кореспондент 1News у Верховній Раді зафіксував переписку народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» Вадима Столара та Сергія Льовочкіна.

В ній Льовочкін питає у Столара, «чи є в нього можливість переговорити з фракцією Шарія у Харківській міськраді».

Столар відповідає, що «в нього немає», але після додав дві літери «ВВ», які вочевидь можуть бути ініціалами людини, яка має таку можливість.

Ініціали ВВ має Віктор Володимирович Медведчук, голова політради «Опозиційної платформи – За життя».

Додамо, що нещодавно СБУ повідомила лідеру «партії Шарія» Анатолію Шарію підозру у державній зраді.

Тим часом Рада національної безпеки та оборони наклала санкції на Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко. Їх звинувачують у фінансуванні тероризму.

Back to top button