Україна

Європейська комісія окреслила перелік санкцій проти РФ за можливий напад – 1News


Фото з відкритих джерел

Брюссель планує заморозити рахунки “осіб, причетних до можливої агресії” , а також заборонити експорт технологій з Європи в Росію

Європейська комісія готує перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. Про це повідомив комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс в інтерв’ю France 24.

Вищий орган виконавчої влади Європейського Союзу розробляє ряд рішень, які можуть включати індивідуальні санкції щодо “осіб, причетних до можливої агресії, такі як заморожування їх активів або заборона на поїздки”. Крім того, в цей перелік можуть увійти і конкретні економічні санкції, в тому числі скоординована з США заборона на передачу технологій з Європи, обмеження на постачання енергії і, можливо, фінансових послуг.

“Все обговорюється” щодо нових санкцій ЄС проти Росії, але “деескалація за допомогою дипломатії” залишається пріоритетом блоку в українській кризі, додав Рейндерс.

1News за темою: США не виключають превентивних санкцій проти Росії, – Псакі

Нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну.

Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.


Джерело

Back to top button