Україна

ЄСПЛ відновить розгляд скарг на Україну


ЄСПЛ відновить розгляд скарг на Україну

Європейський суд у справах людини вирішив переглянути заходи у справах за участю України та з 1 вересня повернеться до нормального порядку роботи з такими справами.

Європейський суд з прав людини відновить розгляд скарг на Україну, який було припинено через російське вторгнення. Про це повідомляє у Facebook суддя Микола Гнатовський.

За його словами, ЄСПЛ вирішив переглянути заходи у справах за участю України та з 1 вересня 2022 року повернеться в окремих аспектах до нормального порядку роботи з такими справами. Зокрема, в межах можливого відновиться вихідна кореспонденція із заявниками, а загальна інформація для всіх заявників буде доступна на сайті суду.

“Розгляд справ буде відновлено і нові часові рамки будуть встановлені для незавершених справ з урахуванням фактичних можливостей сторін відповідати на поставлені питання. Нотифікацію та публікацію рішень поступово буде відновлено”, – зазначив Гнатовський.

Нагадаємо, у серпні ЄСПЛ зобов’язав Росію забезпечити права полонених українських захисників. Однак ще раніше російська сторона вийшла зі складу учасників Європейського суду і вже тривалий час не визнає його рішень.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button