Україна

ЄС планує посилити санкції проти РФ – ЗМІ


ЄС планує посилити санкції проти РФ - ЗМІ

Євросоюз уточнить критерії запровадження санкцій проти родичів російських олігархів із “чорного списку”.

Європейський союз планує створити чіткішу правову базу для накладання санкцій на членів сімей російських олігархів. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Напередодні Європейська служба зовнішніх справ повідомила країни-члени Євросоюзу, що незабаром подасть відповідний законопроект.

Цей крок повинен забезпечити наявність сильної доказової бази, яка свідчить про те, що деякі члени сім’ї отримували необґрунтовані вигоди від олігархів, які потрапили під санкції, і можуть допомагати їм оминути обмеження.

Пропозиція визначатиме критерії та правову базу, які дозволять застосовувати санкції до членів сім’ї конкретної особи.

Розширені критерії були запропоновані Естонією та іншими країнами через побоювання, що підсанкційні росіяни можуть переміщувати гроші та активи в обхід обмежень.

Боротьба з обходом санкцій стала пріоритетом для ЄС після 10 пакетів санкцій проти Росії та заморожування активів понад 1500 осіб та організацій.

Нагадаємо, раніше суд ЄС задовольнив позов про скасування санкцій проти матері засновника ПВК Вагнер Євгена Пригожина Віолетти Пригожиної. Суд не отримав достатньо інформації, необхідної для санкцій.

Скандал із “друзями” російських олігархів: санкційний тиск не ослабне


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button