Україна

ЄС допоможе Україні виплачувати пенсії для біженців


ЄС допоможе Україні виплачувати пенсії для біженців

Євросоюз та Україна можуть спільно виплачувати пенсії для людей, навіть за відсутності двосторонніх угод.

 
Європейський Союз може допомогти Україні виплачувати пенсії громадянам, які набули статусу тимчасового захисту в країнах ЄС. Про це повідомляє Мінсоцполітики.
 
Міністр Марина Лазебна побувала з робочим візитом у Брюсселі, де обговорила питання соціального забезпечення біженців із головою Комітету Європейського парламенту з питань зайнятості та соціальних питань Драгошем Післару.
 
На зустрічі порушили питання пенсій для біженців з України, які працювали у європейських державах. Євросоюз та Україна можуть спільно виплачувати пенсії для таких людей, навіть за відсутності двосторонніх угод.
 
Сторони також визначили, як враховуватимуть стаж і як платитимуть країни.
 
Також Марина Лазебна звернула увагу на необхідність зберігати соціальні гарантії, які надаються країнами-членами ЄС переміщеним українцям у рамках тимчасового захисту, зокрема, якщо люди на якийсь час повертаються в Україну для вирішення особистих справ.
 
Марина Лазебна та Драгош Післару домовилися спільно опрацювати перелік необхідних змін до регламенту ЄС, а також законодавства ЄС з податкових питань.
 
За даними ООН, кількість біженців з України, які набули статусу тимчасового захисту в країнах Європи, склала 3,407 млн. Ще кілька мільйонів громадян перебувають за кордоном без статусу біженця.
 
А за даними Євросоюзу, з початку війни з України виїхали понад 5,7 млн. людей, з них понад 2,8 млн. повернулися додому.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button