Україна

Єрмак заявив, що Україна готова до другої хвилі коронавірусу

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що Україна підготовлена до другої хвилі пандемії Covid-19 і ситуація знаходиться під контролем, передає 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Я не можу сказати, що ми не підготовлені. На сьогоднішній день я вважаю, що абсолютно ситуація знаходиться під контролем. Природно, ми спостерігаємо. Ми робимо рекордну кількість тестів. У тому числі, з цим пов’язане таке зростання, ми нічого не приховуємо”, – сказав Єрмак.

Єрмак зазначив, що практично щодня проходять селекторні наради під головуванням президента України Володимира Зеленського, де беруть участь практично всі топ-чиновники країни, часто проходять зустрічі з головами ОДА, президент багато їздить по країні, відвідує медичні установи, слухає звіти голів ОДА, профільних лікарів.

Єрмак вказав, що другої хвилі пандемії Covid-19 не вдалося уникнути нікому в цьому світі.

Нагадаємо, в Україні станом на 3 жовтня зафіксували 222 322 випадки зараження коронавірусом. Протягом останньої доби Сovid-19 підтвердили у 4661 людини. Всього в країні внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 4353 людини (+92), проте 98 737 (+2146) пацієнтів вже одужали – повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в їхньому організмі. Кількість активних випадків Covid-19 становить 119 232.

Back to top button