Україна

Єрмак обговорив з представником Ватикану повернення депортованих дітей


Єрмак обговорив з представником Ватикану повернення депортованих дітей

Єрмак запросив представників Святого Престолу взяти участь у першому засіданні міжнародної коаліції країн за повернення депортованих до РФ українських дітей.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном. Йшлося, зокрема, про повернення в Україну депортованих дітей. Про це повідомляє пресслужба президента України.

“Андрій Єрмак і П’єтро Паролін обговорили ініціативу президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA, підтриману вже багатьма країнами. Вона є одним із невід’ємних елементів концепції реалізації Української формули миру, зокрема пункту щодо повернення депортованих дітей та звільнення цивільних заручників і військовополонених”, – йдеться в повідомленні.

Єрмак запросив представників Святого Престолу взяти участь у першому засіданні міжнародної коаліції країн за повернення депортованих до РФ українських дітей. Засідання заплановане на 8 грудня в Києві.

Сторони зачепили в розмові й інші теми: участь представника Ватикану в зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті, згоду кардинала П’єтро Пароліна очолити служіння в з нагоди 90-х роковин однієї з найбільших трагедій в історії України – Голодомору-геноциду 1932–1933 років.

Нагадаємо, генпрокурор України Андрій Костін обговорив з депутаткою Британського парламенту Алісією Кернс можливі шляхи створення міжнародного механізму для припинення депортацій та повернення українських дітей додому.

Повідомлялося також, що понад 2400 дітей з України віком від шести до 17 років було вивезено до Білорусі від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Там українських дітей піддавали військовій підготовці та перевихованню.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button