Україна

Єрмак і Салліван обговорили ситуацію на фронті


Єрмак і Салліван обговорили ситуацію на фронті

Окрему увагу Єрмак та Салліван приділили питанню ухвалення Конгресом США рішень, що стосуються необхідної допомоги для України.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це повідомила пресслужба ОП у п’ятницю, 26 січня.

Вказано, що співрозмовники обговорили ситуацію на полі бою та нещодавні ракетні удари Росії по українській території.

Окрему увагу Єрмак та Салліван приділили питанню ухвалення Конгресом США рішень, що стосуються необхідного для нашої країни пакета допомоги.

Єрмак відзначив важливість зустрічей української та американської сторони, які відбулися на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Співрозмовники також зупинилися на результатах четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників щодо реалізації Української формули миру, яка відбулася в Давосі, та обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Нагадаємо, 27 грудня США оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 млн доларів.

Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 млрд доларів для України. Але воно досі блокується республіканцями через суперечності між партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button