Україна

Єрмак і Салліван обговорили саміт на Мальті


Єрмак і Салліван обговорили саміт на Мальті

Також співрозмовники скоординували кроки з реалізації домовленостей щодо спільного оборонного виробництва, досягнутих на зустрічі президентів України і США.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це повідомила пресслужба ОП у четвер, 26 жовтня.

“Було продовжено діалог щодо реалізації Формули миру. Особливу увагу співрозмовники приділили підготовці до наступної зустрічі радників, яка відбудеться на Мальті”, – йдеться у повідомленні.

Також співрозмовники скоординували кроки з реалізації домовленостей щодо спільного оборонного виробництва, досягнутих на зустрічі Володимира Зеленського та Джозефа Байдена у Вашингтоні.

Єрмак і Салліван обговорили оперативну ситуацію на різних ділянках фронту, а також результати застосування озброєння, наданого союзниками України для відбиття російського вторгнення.

Нагадаємо, 28 і 29 жовтня на Мальті пройде третій мирний саміт за участю радників із зовнішньої політики та національної безпеки лідерів світу щодо принципів відновлення сталого й справедливого миру для України.

Як відомо, у листопаді на саміті G20 на Балі президент Володимир Зеленський озвучив Формулу миру з 10 пунктів. Він зазначив, що не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю.

Глава держави вважає, що Формулу миру можна реалізувати за півроку, а зараз триває підготовка Глобального саміту миру. Зустрічі радників є проміжним етапом до цього великого саміту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button