Україна

єПідтримка – За даними МОЗ, майже 40 тисяч вакцинованих підлітків скористались програмою – 1News

На 1,2 млн грн було куплено шкільне приладдя та канцелярські вироби


Фото з відкритих джерел

З 7 лютого у банках, які працюють за програмою “єПідтримка”, було відкрито понад 39 тисяч рахунків особами віком від 14 до 17 років. Таким чином, програмою скористалися майже 64 % дітей, які отримали повний курс вакцинації проти коронавірусної хвороби. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

“За кілька днів дії програми відомо, що на 1,2 млн грн було куплено шкільне приладдя та канцелярські вироби, на майже 400 тисяч грн – товари спортивного призначення та ще 153 тисячі грн витрачено на послуги у сфері освіти”, – сказала заступниця.

У МОЗ зазначили, що в Україні діти віком від 12 років можуть щепитися проти COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021 року, вона на 93 % ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12–18 років.    

1News за темою: Понад 62 тисячі підлітків в Україні повністю вакциновані проти COVID-19, – МОЗ

Нагадаємо, 4 лютого ПриватБанк розпочав оформлення спеціальних цифрових карток “єПідтримка” для громадян України від 14 років, які мають “зелений” COVID-сертифікат у застосунку “Дія”


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button