Україна

єПідтримка: понад 25 тисяч українців отримали гроші помилково


єПідтримка: понад 25 тисяч українців отримали гроші помилково

Ці люди є працівниками бюджетних установ та не мали права на виплати, пояснив глава Мінфіну.

 
Серед громадян України, які отримали допомогу у 6500 гривень у рамках програми єПідтримка, понад 25 тисяч осіб отримали її помилково – вони були працівниками бюджетних установ та не мали права на виплати. Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю для УНІАН, оприлюдненому у середу, 3 серпня.
 

 
За його словами, Мінфін провів верифікацію Реєстру отримувачів допомоги у рамках програми єПідтримка за період з 7 по 31 березня 2022 року. У ньому міститься інформація про майже 4,8 млн. отримувачів такої допомоги.
 
“Було виявлено 25 тисяч 524 особи, які є працівниками бюджетних установ та не мали права на отримання відповідної допомоги”, – розповів Марченко.
 
Таким чином, помилково було виплачено допомогу у 166 млн гривень.
 
Станом на 11 липня на позабюджетний рахунок Мінекономіки було повернуто близько 12 млн. гривень. З них майже 9 млн. гривень повернули фізичні особи за результатами вжитих заходів, а ще 3 млн. гривень – банки у вигляді невикористаної допомоги.
 
Нагадаємо, 22 березня в Україні розпочалися перші виплати 6500 гривень єПідтримки. Через деякий час цей процес сповільнився і знову активізувався після того, як Кабмін виділив ще 2 млрд гривень на єПідтримку. Виплати було завершено на початку липня. Загалом було виплачено майже 31 млрд. гривень.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button