Україна

Єлисейський палац розказав про візит Зеленського


Єлисейський палац розказав про візит Зеленського

Прес-служба французького президента повідомила, які питання під час зустрічі розглянуть лідери двох країн.

Президент України Володимир Зеленський відвідає Париж у неділю, 14 травня, щоб провести робочу вечерю зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном у Єлисейському палаці. Про це заявили в прес-службі французького лідера, повідомляє американський телеканал CNN.

“Цей обмін думками дасть їм змогу продовжити і поглибити діалог довіри після їхньої зустрічі 8 лютого в Парижі та регулярних телефонних обмінів відтоді”, – пояснили там.

Під час зустрічі Макрон має намір підтвердити незмінну підтримку Франції та Європи у справі відновлення законних прав України та захисту її фундаментальних інтересів.

“Тому дискусія цього вечора буде зосереджена на підтримці, яку Франція продовжує надавати у відповідь на невідкладні військові та гуманітарні потреби України. Два президенти також обговорять довгострокові перспективи повернення миру в Європу, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який підтримує Франція”, – розповіли в Єлисейському палаці.

Нагадаємо, напередодні візиту Зеленського Макрон заявив, що Росія “вже геополітично програла” війну в Україні і нині РФ перетворюється на васала Китаю.

У Франції чекають Зеленського з візитом – AFP

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button