Україна

ЄБРР виділив 140 мільйонів євро на реконструкцію ТЕЦ у Києві

Реалізація програми допоможе підвищити енергоефективність і знизити споживання енергоресурсів - природного газу, електроенергії та води

Київська міськдержадміністрація, КП “Київтеплоенерго” і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підписали кредитну угоду на 140 млн євро для розвитку теплової інфраструктури в столиці.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Реалізація програми допоможе підвищити енергоефективність і знизити споживання енергоресурсів – природного газу, електроенергії та води. Але головне – впровадження масштабних проектів модернізації дозволить поліпшити якість і надійність послуг для киян”, – заявив мер Києва Віталія Кличка.

Гроші спрямують зокрема на реконструкцію ТЕЦ і окремих котелень, а також впровадження нової диспетчерсько-моніторингової системи.

Крім того, сам Київ і “Київтеплоенерго” зі свого боку виділять на додаток до кредиту ще 26 млн євро власних коштів.

Реалізація проекту забезпечить підвищення енерго- та ресурсоефективності, а також якості та надійності постачання тепла і гарячої води побутовим і непобутових споживачів.

Відповідні інвестиції також забезпечать скорочення викидів на більш ніж 193 тис. Тонн CO2-еквівалента на рік і споживання води – на 25 тис. куб. м на рік.

Як відзначили в ЄБРР, закуплене в рамках кредиту обладнання буде повністю відповідати вимогам Директиви ЄС про промислові викиди.

Джерело: КМДА

Back to top button