Світ

Ми не союзник Росії у війні з Україною – прем’єр Вірменії

Ми не союзник Росії у війні з Україною - прем єр Вірменії

Фото: primeminister.am

Прем’єр Вірменії Нікол Пашинян

В той час, як на Заході вважають Вірменію союзником РФ, в самій Росії однак, усвідомлюють, що Вірменія не на їхньому боці.


Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в інтерв’ю чеському телеканалу CNN Prima News заявив, що його країна не є союзником Росії у війні з Україною.

 

“Ви сказали, що ми союзники Росії. Звичайно, вголос про це ніколи не говорилося, але, думаю, це видно. Ми не союзник Росії у війні з Україною. І наше почуття від цієї війни, від цього конфлікту – тривога, тому що вона безпосередньо впливає на всі наші відносини”, – зазначив він.

 

Пашинян заявив, що в той час, як на Заході вважають Вірменію союзником Росії, в самій Росії однак, усвідомлюють, що Вірменія не на їхньому боці.

 

“Виходить, що ми нічий союзник в цій ситуації, а значить, ми вразливі”, – сказав він.

 

Прем’єр Вірменії також зазначив, що у країни є свої проблеми, які не дозволяють їй повністю бути залученою в це питання.

 

“Ми ухиляємося не тому, що у нас немає думки про ситуацію, ми ухиляємося через те, що наші проблеми, на жаль, більше, ніж вони можуть дозволити нам бути більш залученими у вирішення інших проблем”, – додав Пашинян.

Раніше повідомлялося, що Вірменія допомагає Росії обходити санкції. Так, протягом двох років країна у чотири рази збільшила свій експорт до РФ – приблизно до 2,5 мільярда доларів.

У травні Україна розцінила участь прем’єра Вірменії в параді перемоги у Москві аморальним і недружнім вчинком.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button