Україна

Японія готує $106 млн на відбудову України – ЗМІ


Японія готує $106 млн на відбудову України - ЗМІ

Фінансування буде використано на реконструкцію у семи сферах, включаючи сільське господарство та утилізацію завалів. Офіційно про рішення мають оголосити під час японо-української конференції у Токіо.

Японія планує виділити 15,8 млрд єн ($106 млн) на післявоєнну відбудову України в семи сферах, включаючи сільське господарство та розбирання завалів. Про це у неділю, 11 лютого, повідомило Kyodo News з посиланням на обізнані джерела.

“Сім сфер співпраці також включають розширення сільського господарства, поліпшення гуманітарної ситуації, біотехнології та індустріальне вдосконалення, інформаційні технології, а також посилення управління та антикорупційні заходи”, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що на японо-українській конференції зі сприяння економічної реконструкції, яка відбудеться 19 лютого в Токіо, уряди двох країн домовляться про участь Японії у повоєнному відновленні європейської країни та підпишуть понад 10 меморандумів про співпрацю.

Раніше повідомлялося, що Японія виділила кошти на обладнання для 25 українських лікарень.

Також Японія придбала для України великогабаритне обладнання загальною потужністю близько 200 МВт: п’ять газотурбінних установок і сім великих трансформаторів. 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button