Україна

Японія дозволила ввезення м’яса птиці та яєць з України після піврічної заборони

Японія з 2 серпня зняла заборону на експорт м’яса птиці та яєць з України, яка вводилася в грудні минулого року у зв’язку з поширенням в Україні патогенного грипу птиці. Відповідне рішення Міністерство сільського господарства, лісництва та рибальства Японії ухвалило за результатами раундів переговорів із дипломатами МЗС України та Держпродспоживслужбою, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що українська сторона детально поінформувала японських партнерів про  заходи з боротьби зі спалахами захворювання на грип птиці.

«Ми не лише створюємо нові можливості експорту для українських компаній, але і відновлюємо доступ на іноземні ринки, які з тих чи інших причин закривалися. Такі рішення про закриття зазвичай ухвалюються швидко, а на те, щоб переконати партнерів відкрити ринок заново, потрібні тривалі зусилля. Я радий, що нам вдалося переконати японських партнерів у безпечності українських продуктів, і українські компанії віднині знову можуть експортувати свою продукцію», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Держпродспоживслужба спільно з МЗС провела дуже велику роботу по зняттю обмежень та відновленню експорту української продукції птахівництва. Раніше обмеження були скасовані Йорданією, Сінгапуром, Киргизстаном та іншими країнами», – розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Нагадаємо, Україна відновила статус країни, вільної від високопатогенного грипу птиці, відповідно до Кодексу здоров’я наземних тварин Міжнародного епізоотичного бюро.

Back to top button