Україна

Янукович кличе українських прокурорів прибути до нього в Росію

Колишній Президент України Віктор Янукович звернувся до Офісу Генерального прокурора і Державного бюро розслідувань з проханням до прокурорів прибути за місцем його тимчасового перебування в Російській Федерації для з’ясування всіх необхідних питань для розслідування справ Майдану. Відповідні заяви подано його захистом, повідомила 1News прес-служба адвокатського об’єднання «Aver Lex».

«Після поширення на минулому тижні Державним бюро розслідувань в ЗМІ нової «порції» неправдивої інформації про нібито вручення четвертому Президенту України Віктору Януковичу нового підозри у державній зраді, він знову звернувся до ОГП з проханням приїхати до нього в Російську Федерацію, де він раніше отримав тимчасовий притулок», – повідомив адвокат Віталій Сердюк.

Він нагадав, що місце його перебування давно відомо правоохоронним органам. Адреса підтверджена Генеральною прокуратурою РФ. «Віктор Янукович ні від кого не ховається і вже неодноразово запрошував слідчих прокуратури прибути до нього особисто для з’ясування всіх необхідних питань і обставин в справах, ініційованих проти нього в Україні», – додається у повідомленні.

«Весь цей час ми спостерігаємо тільки дублювання раз в декілька років одних і тих самих клопотань, переписування одних і тих же паперів та покривання дійсно винних у трагедії, приховування з цією метою численних доказів їх провини. Тоді як реальні вбивці як правоохоронців, так і представників Майдану не покарані, злочини не розкриті», – зазначив Віталій Сердюк.

Адвокати вважають, що «незважаючи на те, що у ДБР абсолютно немає підстав для того, щоб виносити будь-які підозри за Харківськими угодами, Віктор Янукович в черговий раз готовий до зустрічі і максимальної співпраці зі слідством для встановлення і покарання винуватців злочинів 2014 року».

У заяві Віктора Януковича до Офісу Генпрокурора та ДБР зазначено, що адреса його тимчасового перебування: Російська Федерація, м. Ростов-на-Дону.

У заяві він пише, що був змушений виїхати з Україні через загрози його життю та «насильницьке захоплення державної влади».

Back to top button