Україна

Яким буде курс гривні в листопаді: з’явився прогноз

Гривня показала в жовтні не найслабший результат щодо долара

На користь гривні в листопаді може піти збільшення валютної виручки аграріїв і зниження цін на нафту. Долар протягом місяця буде торгуватися в діапазоні 27,9-29,0 грн, євро – в діапазоні 32,6-34,0 грн.

Про це йдеться в коментарі старшого аналітика компанії «Альпарі» Вадима Іосуба, – інформує 1NEWS.

«При збереженні політики невтручання регулятора нинішній тренд на зниження гривні в жовтні вже сповільнився порівняно з вереснем і може невдовзі остаточно видихнутися в міру активізації експорту аграрної продукції і збільшення валютної виручки аграріїв. На користь гривні може піти і зниження цін на нафту, якщо воно буде продовжено. Це приведе до здешевлення імпортованих енергоносіїв. На початку листопада нафта вже знизилася до рівнів кінця травня. Долар протягом місяця буде торгуватися в діапазоні 27,9-29,0 грн, євро – в діапазоні 32,6-34,0 грн», – зазначив Іосуб.

За його словами, курс євро трохи менш передбачуваний, і може вийти за зазначені рамки в разі сильних коливань валютної пари EUR/USD на світовому ринку.

«Зниження гривні останнім часом пов’язане в першу чергу зі збільшенням попиту на валюту у зв’язку з поступовим відновленням ділової активності та зростанням попиту з боку імпортерів. Можна звернути увагу, що порівняно з вереснем зниження гривні сповільнилося. Тоді долар подорожчав на 3,0 %, а євро – на 1,2%», – сказав експерт.

Гривня показала в жовтні не найслабший результат щодо долара. Слабше гривні виявився киргизький сом (-2,7% за місяць), вірменський драм (-1,1%) і казахський тенге (-0,7%). Якщо говорити про динаміку з початку року, гривня знизилася щодо долара на 16,7%. За цим показником її «випереджають» російський рубль (-22,0%) і білоруський рубль (-20,2%).

Джерело: Укрінформ

Back to top button