Україна

Якщо не буде обстрілів, на Новий рік світло не відключатимуть – Міненерго


Якщо не буде обстрілів, на Новий рік світло не відключатимуть - Міненерго

Однак росіяни не відмовилися від обстрілів енергосистеми, і вони прив’язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік – це одна з таких дат.

 
Під час новорічних свят Росія може спробувати завдати значного удару по енергосистемі України. Але за відсутності нових пошкоджень українці проведуть кілька днів з безперебійним енергопостачанням. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону Єдині новини, пише Укрінформ.
 
“Росіяни не відмовилися від обстрілів енергосистеми. Вони прив’язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік – це одна з таких дат, коли вони намагатимуться максимально завдати шкоди нашій енергосистемі”, – сказав він.
 
Водночас Галущенко наголосив, що масштаби можливого обстрілу чи шкоди оцінити складно. Однак, наголосив він, він сподівається на Збройні сили, які досить ефективно захищають небо над Україною.
 
Міністр також зазначив, що за відсутності обстрілу українці можуть розраховувати на кілька днів безперебійного енергопостачання з нагоди новорічних свят. За його словами, щодня ситуація в енергетичній сфері налагоджується: вдається збільшити виробництво електроенергії та доставити її споживачам.
 
“Вся енергетична галузь сьогодні працює 24/7. І результати цієї роботи можна побачити у будь-який час”, – сказав він.
 
Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські енергетики почали прилаштовувати обладнання від іноземних партнерів, яке вважалося раніше несумісним з українською системою.
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button