Україна

Як треба вдягати дітей до школи

Напередодні 1 вересня – початку навчального року 2021/2022 доречно нагадати, як варто одягати дитину для відвідин ним шкільних занять, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

У 2019 році президент України Володимир Зеленський скасував Закон «Про шкільну форму для учнів середніх навчальних закладів». З тих пір адміністрації середніх шкіл не мають права нав’язувати учням і їхнім батькам в обов’язковому порядку відвідувати заняття в шкільній формі і вчителі не можуть не допустити дитину до навчання через відсутність форми.

Тепер школярі можуть одягатися так, як їм зручно. Тим часом залишаються норми етикету, шкільні правила і рекомендаційний характер для зовнішнього вигляду.

Що ж все ж таки не можна надягати в школу:

– спортивний одяг, крім як на урок фізкультури;

– пляжний одяг (шорти, майки, купальники, капелюхи, хустки);

– відверті предмети одягу (короткі спідниці та шорти, речі з оголеним животом, сідницями, спиною або грудьми. Також не можна щоб з-під одягу стирчала білизна);

– одяг з расистськими і дискримінаційними написами;

– головні убори, виняток – хіджаб.

У всьому іншому – одяг для школи є вільним вибором дитини і її батьків. Єдиними вимогами є охайність і зручність.

Також слід зазначити, що ніхто не може вимагати від дитини одягатися в певному стилі чи кольорі, оскільки це незаконно і вважається приниженням гідності.

При цьому слід пам’ятати, що статут навчального закладу або положення про шкільну форму не мають вищої сили, ніж закон України.

Back to top button