Україна

Як стати резервістом столичної тероборони

У Київській міській державній адміністрації пояснили, як стати резервістом територіальної оборони столиці, передає 1news з посиланням на Телеграм-канал КМДА.

Служба в територіальній обороні передбачає гнучкий графік тренувань, регулярні заняття з вогневої, медичної, інженерної підготовки та десятиденні навчальні збори раз на один-два роки.

До завдань резервістів належить оборона і захист громади Києва, стратегічних об’єктів і комунікацій столиці, органів державної та місцевої влади в разі збройної агресії, захист населення і довкілля в разі надзвичайних ситуацій, забезпечення громадської безпеки та порядку в місті в особливий період, а також підготовка громадян до національного спротиву.

Щоб стати резервістом, необхідно для початку звернутися на “гарячу лінію” Територіального резерву міста Києва за номером 063 651 44 46.

Зa результатами опитування спеціаліст “гарячої лінії” направить на співбесіду до одного з командирів батальйонів бригади тероборони міста.

За позитивних результатів співбесіди командир батальйону ухвалить рішення щодо укладання контракту, визначить посаду, на яку кандидата доцільно призначити, та сформує направлення на проходження військово-лікарської комісії.

Наступний крок – військово-лікарська комісія. Проходять її кандидати в резервісти у супроводі офіцера бригади територіальної оборони, який пояснює всі етапи й особливості.

Далі необхідно надати до підрозділу бригади територіальної оборони, з яким планується укласти контракт, необхідні документи:

заяву про бажання добровільно вступити на службу у територіальному резерві;

копії усіх сторінок паспорта громадянина України;

копії свідоцтва про шлюб та народження дітей (якщо є);

характеристику з місця роботи або навчання;

копії документів про середню та вищу освіту;

кольорову фотокартку розміром 9х12 см;

копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

довідку військово-лікарської комісії щодо придатності за станом здоров’я до проходження служби в територіальному резерві за обраною спеціальністю;

довідку про несудимість (отримується на сайті Міністерства внутрішніх справ в електронному вигляді, друкується).

Наступним і останнім кроком є підписання контракту.

 

 

 

Back to top button