Україна

Як сьогодні у Києві святкуватимуть 100-річчя Злуки

У столиці відбудеться низка урочистих та святкових заходів

У столиці до Дня Соборності України – 100-ї річниці Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, який відзначають 22 січня, у і відбудеться низка урочистих та святкових заходів.

 

Про це повідомляє 1NEWS.

22 січня, за участю керівництва держави та міста відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятників Т.Г Шевченку та М.С. Грушевському. Окрім того, у цей день, у рамках відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років, організують тематичні заходи, присвячені 100-річчю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Крім того, 20 січня – 15 лютого на Майдані Незалежності проведуть інформаційно-виставковий проект «100 років боротьби», приурочений до Дня Соборності України.

22 січня на мосту ім. Є. Патона проведуть молодіжну акцію «Живий ланцюг соборності», а також мирне зібрання «День Соборності України», а із 8:00 до 19:00 на Софійській площі відбудеться святковий захід до 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

У січні також заплановане відкриття нових та поновлення існуючих експозицій з історії Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, їхньої ролі у процесі здобуття незалежності України, організація книжкових та ілюстративних виставок, оглядів літератури та інших просвітницьких заходів у закладах культури.

У місцях проведення загальнодержавних заходів буде забезпечено чергування бригад екстреної медичної допомоги, охорону громадського порядку та святкове оформлення.

На час підготовки та проведення заходів, у разі необхідності, обмежать рух транспорту та внесуть зміни в роботу міського пасажирського транспорту загального користування.

Джерело: прес-служба КМДА

Back to top button