Україна

МОН повідомило, скільки школярів перебувають в евакуації та в окупації


МОН повідомило, скільки школярів перебувають в евакуації та в окупації

Міністр освіти повідомив, що 1 вересня на підконтрольних Україні територіях до школи підуть на 800 тисяч дітей менше, ніж торік.

 
За межами України, станом на кінець серпня, перебуває близько 641 тисячі українських школярів, ще близько 200 тисяч дітей шкільного віку – на тимчасово окупованих Росією територіях. Про це в інтерв’ю газеті Гордон повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
 
За словами міністра, 1 вересня на підконтрольних Україні територіях до школи підуть на 800 тисяч школярів менше, ніж торік.
 
“До повномасштабної агресії, до 24 лютого, в Україні школярів з 1-го по 11-й клас було майже 4,2 млн. На жаль, на сьогоднішній день маємо 641 тисячу школярів з 1-го по 11-й клас, які перебувають за межами території України. Це ті, що в країнах Європи. Близько 200 тисяч школярів перебувають на тимчасово окупованих російським агресором територіях. І це також певна трагедія для нас”, – повідомив міністр.
 
Шкарлет заявив, що міністерство намагається підтримувати контакти із освітянами, які залишилися в окупації.
 
“Ми намагаємося, працюємо із вчителями на тимчасово окупованих територіях, з тими, хто не погодився співпрацювати із окупантами. На свій страх під страшним тиском все одно вони працюють із дітьми, ні в якому разі не відходячи від українських стандартів. І сьогодні освітній фронт не менш важливий, ніж наші славетні Збройні сили”, – заявив міністр.
 
Шкарлет повідомив, що українські студенти також змушені переміщатися через російське вторгнення, але ці переміщення не такі помітні завдяки дистанційним технологіям навчання.
 
Нагадаємо, Міносвіти надало школам цілковиту свободу у виборі формату навчання.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button