Світ

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Фото: Wikipedia

У ЄС можуть затвердити 13 пакет санкцій до 24 лютого

Санкції були вперше запроваджені у 2014 році й значно розширені з лютого 2022 року, коли Кремль вдався до повномасштабного вторгнення на територію України.

Країни Євросоюзу продовжили економічні санкції проти Росії ще на шість місяців – до 31 липня 2024 року. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у понеділок, 29 січня.

Вказано, що ці санкції спочатку були запроваджені 2014 року у відповідь на дії Росії, що дестабілізували ситуацію в Україні. А з лютого 2022 року їх значно розширили після повномасштабного вторгнення російських військ до України.

“Наразі вони складаються з широкого спектру галузевих заходів, включно з обмеженнями на торгівлю, фінанси, технології й товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші. Вони також охоплюють заборону на імпорт або транспортування морським транспортом сирої нафти і деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків і призупинення мовлення й ліцензій кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних ЗМІ. Крім того, запроваджено конкретні заходи щодо посилення спроможності ЄС протидіяти обходу санкцій”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що санкції будуть діяти, поки триватимуть незаконні дії Росії. За потреби будуть вжиті додаткові заходи.

Нагадаємо, 18 грудня 2023 року Євросоюз оголосив 12 пакет санкцій проти Росії. Він включав обмеження проти російських алмазів і діамантів, заходи проти військово-промислового комплексу РФ, посилення контролю за дотриманням стелі цін на нафту, а також персональні санкції проти групи відомих росіян.

Також ЗМІ повідомляли, що ЄС обговорює 13 пакет санкцій против РФ. Його можуть прийняти до 24 лютого – другої річниці вторгення російських військ до України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button