Україна

Суд переніс розгляд справи Порошенка: прихильники все одно прийшли підтримати п’ятого президента

Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи колишнього президента України Петра Порошенка на 11 лютого, повідомляє 1News з посиланням на інформацію суду.

Як пояснили у суді, розгляд перенесли через те, що не надійшли матеріали і суду першої інстанції.

Зауважимо, що під судом зібралось багато прибічників Петра Порошенка, які прийшли його підтримати.

Виступаючи перед ними, п’ятий президент заявив, що разом «ми не дамо владі боротися з опозицією».

«Влада бореться лише з опозицією, заглядаючи в очі Путіну. Ми твердо переконані, що ми не дамо владі це зробити. І сьогодні я прийшов сюди для того, щоб скасувати рішення про незаконну підозру, скасувати рішення, яке зроблене під тиском Зеленського для того, щоб знешкодити опозицію», – зазначив Порошенко.

Він нагадав, що після повернення в Україну, в нього спробували забрати паспорти для того, щоб він не мав можливості боротися в світі за Україну, бо вони бояться правди. «Вони заборонили мені виїзд за межі Києва і Київської області для того, щоб ми не їздили по країні і не об’єднували державу. Вони бояться, коли ми ідемо в народ, бо вони бояться власного народу. Але ми прийшли сьогодні перемагати так, як ми з вами перемогли в Жулянах. Ми з вами перемогли 17. Ми з вами перемогли 19. Переможемо і 28», – сказав Петро Порошенко перед судом.

Після того, як стало відомо, що суд переносять на 11 лютого, адвокат п’ятого президента дав коментар журналістам, в якому виключив можливість перехресного допиту Петра Порошенка та Віктора Медведчука, який також проходить по справі незаконної купівлі вугілля з непідконтрольних територій.

«Цього шоу не буде», – зауважив Ілля Новіков.

На думку захисту, такий допит потрібен владі виключно для картинки, «щоб показати суспільству Порошенка та Медведчука разом». Але цього не буде, оскільки всі показання Порошенко дав ще влітку, уточнив Новіков.

Back to top button