Світ

Саркозі заявив, що Україні не місце в ЄС

Саркозі заявив, що Україні не місце в ЄС

Ніколя Саркозі

Колишній президент Франції вважає, що Україна повинна стати “мостом” між Європою і Росією.

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі ( 2007-2012 р.р.) заявив, що Україна не повинна стати членом ЄС, натомість має бути “мостом між Європою і Росією”. Про це у середу, 15 серпня, він сказав в інтерв’ю виданню Le Figaro.

“Перш за все, необхідно домовитися про покликання України. Чи повинна вона вступати до Європейського союзу? Я так не думаю. Україна є сполучною ланкою між Заходом і Сходом. Необхідно, щоб вона нею залишалася”, – сказав Саркозі.

Він додав, що Європа дає Києву “неправдиві обіцянки, які не виконуються”, обіцяючи вступ до ЄС.

Щодо перебігу війни, Саркозі заявив, що повернути Крим Україні навряд чи вдасться, хоча  окупація Росією півострова у 2014 році була “явним порушенням міжнародного права”.

“Але коли йдеться про цю територію, яка була російською до 1954 року, і де більшість населення завжди відчувала себе росіянами, я вважаю, що будь-який крок назад є ілюзорним”, – сказав Саркозі.

Саркозі заявив про необхідність пошуку “збалансованих рішень” для завершення російсько-української війни. На його думку, ситуація вимагає “роботи над компромісами”.

Нагадаємо, в березні 2021 року Ніколя Саркозі засудили до 3 років тюремного терміну за звинуваченням в корупції та торгівлі впливом. Рік із цього терміну Саркозі муситиме провести у в’язниці, ще 2 роки призначено як умовні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button