Україна

Президент заявив про успіхи ЗСУ на півдні країни

Президент заявив про успіхи ЗСУ на півдні країни

Фото: Zelenskiy / Official

Президент заявив про успіхи ЗСУ у Херсонській та Харківській областях

Збройні Сили України стримують просування російських окупантів у Запорізькій області.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про певні успіхи на Херсонському та Харківському напрямках. Про це у вівторок, 31 травня, український лідер повідомив у своєму відеозверненні.

 

Президент також зазначив, що українські війська стримують просування ворога в Запорізькій області, там знаходиться ключовий напрямок – Гуляйполе та Оріхове.

 

“Звичайно, кожному в Україні хочеться, щоб усі наші території, усі наші люди були звільнені вже сьогодні, якнайшвидше. Повне відновлення територіальної цілісності нашої держави – це наша мета. Але діяти треба обережно, цінуючи життя”, – заявив він.

 

Зеленський наголосив, що українські військові “залишаються господарями фронтової ситуації, незважаючи на те, що російська армія досі має значні переваги в техніці та кількості”.

 

Водночас, він зазначив, що ситуація на Донбаському напрямку дуже складна.

 

“Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Курахове зараз в епіцентрі протистояння”, – наголосив президент.

 

Зеленський ще раз наголосив, що метою у цій війні є повне відновлення територіальної цілісності нашої держави.

 

“Кожен і кожна на всіх рівнях мають бути зараз лобістами постачання нашій державі сучасної важкої зброї, сучасної артилерії. Усіх тих систем, які справді можуть прискорити перемогу України. Говоріть про це скрізь, де це корисно і де це почують. Говоріть політикам держав-партнерів , представникам іноземних ЗМІ, навіть вашим друзям за кордоном. Цей наратив про необхідність надавати Україні достатньо зброї для перемоги має зберігатися постійно”, – наголосив президент.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button