Цікаве

Невролог застерегла від небезпечної звички накриватися з головою під час сну

Єгипетський невролог Асмаа Аль-Самаві застерегла від небезпечної звички накриватися з головою під час сну. Відповідною інформацією фахівець поділилася на своїй сторінці в Facebook.

За словами невролога, багато людей не здогадуються, до чого може призвести, на перший погляд невинна звичка, яка нерідко пов’язана з бажанням зігрітися при некомфортній температурі в спальні. Небезпека ж полягає в тому, що з-за цього відбувається збільшення концентрації вуглекислого газу і недолік кисню в просторі, доступному для дихання.


«Це схоже на згубний вплив куріння, тобто може привести до катастрофи, яка впливає на клітини головного органу центральної нервової системи, що в кінцевому рахунку загрожує атрофією клітин мозку і зупинкою їх зростання. Серед явних наслідків: погіршення когнітивних здібностей і втрата загальної продуктивності», – попередила Асмаа Аль-Самави.

У свою чергу психологи відзначають, що звичка накриватися з головою під час сну вказує на бажання людини сховатися від проблем. Схильні до даного дії чоловіки і жінки найчастіше сором’язливі, невибагливі, вони всіма силами намагаються уникати конфліктних ситуацій. Для них це є свого роду очікуванням, коли мине гроза. Нерідко є зв’язок з відсутністю уваги з боку протилежної статі.

Back to top button